Д. Шлемко: На квітень-травень очікуємо нових виборів

Інтерв’ю з народним депутатом України від блоку БЮТ, головою Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Батьківщина» Дмитром Шлемком.

- Дмитро Васильович, ваша політична сила на виборах 2006 року набрала по Івано-Франківській області найбільше голосів і фактично виграла вибори на всіх рівнях, але чому ж тоді представники й депутати від БЮТ опинилися в опозиції, причому, як в обласній раді, так і в Івано-Франківській міській?

Справді, тоді ми набрали понад 400 тисяч голосів, і у Верховну Раду здобули  удвічі більше голосів ніж «нашоукраїнці». Проте, коли ми сформували коаліцію з НСНУ, то розподілили квоти по половині: 50 на 50 і домовилися нести відповідальність разом.

Але потім наш президент, як завжди (а це видно у нього в крові), почав перетягувати  на себе повноваження:  зразу відчикрижив собі обласні й районні адміністрації. Наш лідер Юлія Тимошенко погодилася, мовляв, як не віддамо адміністрації не буде тоді коаліції. Тому віддали. Потім президент попросив ще і митницю і податкову. Ці структури ми все таки відстояли, бо як же тоді врядувати, але адміністрації на місцях стали виключно прерогативою президента.

- Отже, внаслідок такого розподілу ви отримали одного заступника голови обласної ради, одного заступника голови ОДА і трьох з 11-ти членів Івано-Франкіського міського виконавчого комітету. І це все?

Так, і голова Надвірнянської районної адміністрацій  Ігор Писклинець-  голова нашого районного партійного осередку. І хоча ми з головою ОДА Миколою Палійчуком в добрих стосунках, проте, наш представник у Надвірній відстоює політичну позицію нашого блоку, зокрема що стосується питань коаліції, а це викликає напругу у взаємостосунках.

Що стосується заступників, то їх у нас вистачає на місцях і  на всіх рівнях. Про них ніхто не може сказати, що вони злодії чи хапуги. Ми також пропонуємо кандидатури на вакансії, проте, коли доходить діло призначення до адміністрації президента, то там через партійну приналежність не допускають наших представників в органи влади.

- Ви кажете, що у вас хороші стосунки з губернатором. А чи звертається він до вас як до депутата Верховної ради з проханнями про просування, скажімо, якихось питань обласного значення в  уряді, оскільки наш голова ОДА сам ( з відомих причинн) не завжди приймає участь в урядових засіданнях?

Я уже сказав, що з головою ОДА  у нас відношення добрі, але не ділові.  Ми самі вирішуємо ті чи інші позиції для області, якщо потрібно. Особливо треба згадати  час літнього лиха, пов’язаного з повінню. Я тоді особисто попросив Юлю Володимирівну приїхати і вона в той же день приїхала на Прикарпаття, незважаючи на відпуску . І коли вона на власні очі побачила реальну ситуацію стихійного лиха, то сказала,  що навіть не могла собі уявити масштабу завданих збитків. Потім відразу після неї приїхав віце-премєр О.Турчинов.  І тому Івано-Франківщина найбільше з усіх інших областей отримала  державних компенсацій – майже один мільярд гривень.

При цьому, уряд виділив одразу всі 100 % виплат, жодних затримок не було всі кошти переведені на місцеві адміністрації.  Але вийшло, нажаль,  як завжди. Знаходяться люди, які хочуть навіть на лиху заробити. Я, як голова  парламентської комісії по моніторингу за використанням коштів з держбюджету на місцях відносно виплат компенсацій, проїхався щойно районами області і настільки перейнявся побаченим, що доводиться пити таблетки.

Я уже назбирав інформації про факти порушень більше ніж на 30 мільйонів гривень. Багатьох посадовців попереджено, а по окремих відкрито кримінальні справи. Найбільше дивує, що ще знаходяться люди, які  хотіли б нажитися на дітях. Так, 600 дітей з сімей потерпілих за кошти  держбюджету мали поїхати в табір «Артек» на відпочинок. І ось я ознайомився з тільки одним  наказом управління освіти і  відслідкувавши анкетні дані, виявив, що з 21 однієї дитини тільки одна виявилася з сім’ї потерпілих від повені.

Тим часом «путівочка» коштувала платникам податків 4750 грн. Не знаю: вкрали кошти чи ні - нехай відповідні органи вияснять. Я підготував по цьому факту подання в обласну прокуратуру.  

- Ви, як народний депутат, вже написали чимало заяв у правоохоронні органи, зокрема,  відносно діяльності міського голови Івано-Франківська та міського виконавчого комітету. Чи є вже якісь результати?

Так, я подавав запити і в обласну, і в генеральну прокуратуру про незаконні акти, як от про незаконне виділення  31-го гектару землі в межах міста. Слідство триває. Відкрито кримінальні справи. Колишній перший заступник міського голови вже звільнений з посади. Ця та інші справи перебувають на контролі в генеральній прокуратурі, хоча скажу, що знаходяться депутати з Верховної Ради, що вимагають прикрити окремі справи. Не буду називати поки що їх прізвищ, оскільки не хочу чинити тиск на слідчі органи. Але сподіваюся, що винні таки будуть притягнуті до відповідальності.

- У Верховній Раді ми часто спостерігаємо шалене протистояння між фракціями та депутатами, невже так само відбувається і під час засідань парламентських комітетів?

Якраз треба сказати, що навпаки, в комітетах ми працюємо продуктивно, не дивлячись на партійні ознаки. Так, я працюю в комітеті з економічної політики, де зі мною засідають так звані «кити-олігархи» з Партії Регіонів – В.Ландик, М.Янковський, Р.Ахметов. Місце пана Ахметова, до речі, якраз поруч зі мною, вірніше табличка з його призві щем. Він був на засіданні комітету один єдиний раз і то ще в попередній каденції, а в цій новій каденції - ще не був  жодного разу. Щоправда, коли ми проводили виїздне засідання  з приводу вільних економічних зон, то він приймав нас всіх членів комітету у Донецьку.  Тим часом інші представники ПР в нашому комітеті  активно працюють, всі на місці. Ми підходимо до вирішення питань з огляду на їх відповідність економічній доцільності для української держави. І партія регіонів теж голосує в комітетах разом з нами, а от коли доходить до голосування в парламенті,  то тоді вже діє політична доцільність і вказівки політичних лідерів, як голосувати.

- Як же ж тоді змінити ситуацію?

Зміни будуть на другий рік - десь на квітень-травень очікуємо нових виборів до Верховної Ради, а відтак, можливо, і президента, а за тим і органів місцевої влади. Ви напевно подумаєте, як же обирати президента коли треба було б спочатку розпочати процедуру імпічменту. Однак я сподіваюся, що у Верховній Раді знайдуться сили, щоб проголосувати за зміни до Конституції: насамперед, це наш блок БЮТ,  демократична частина блоку НУНС, блокЛитвина і до цього вже навіть дозріває чимала частина Партії Регіонів. У регіоналів більше 30 %  депутатів, які вже сьогодні заявлять про те, що вони не підтримують позицію НУНС. Є також  у них частина, яка усвідомлює пагубність того, щоб іти з президентом на контакти. Це передовсім люди Ахметова, який зрозумів, що крім слів у президента вже нічого іншого ні за спиною ні за душею немає. Є  ще частина депутатів із групи Фірташа, якого потурили з «Росукренерго» як посередника, але я думаю, що 300 голосів знайдеться і ми проголосуємо за зміни до Конституції, а тоді будемо мати канцлера і відповідно президента з урізаними повноваженнями. От тоді і буде зовсім інший формат місцевих органів влади.

- Отже, тоді ви зможете уже впливати й на політику на місцевому рівні. А чи є у вашого блоку кандидатура на посаду міського голови Івано-Франківська?

Поки що, ще рано про це говорити, але, наприклад, один з ймовірних кандидатів від БЮТ - це Василь Бойчук, секретар міської ради, дуже принципова людина. Він володіє повним об’ємом інформації про роботу міського виконавчого комітету, що раніше було для нього не відомо, оскільки він працював директором школи. Можливі й інші кандидати, в тому числі з бізнесменів, але у нас висування відбувається таким чином…

- Зрозуміло, на з’їзді партії…

Так, але кандидат не обов’язково повинен бути членом нашого політичного блоку, достатньо щоб це була порядна людина, яка сповідує наші принципи. До речі, так  ми підтримали на виборах 2006 року сьогодні діючого мера В.Анушкевичуса. Він тоді клявся мені особисто, що не буде «дерибанити» землю, буде проводити аукціони, буде спиратися на політичну силу у питаннях соціальної складової бюджету. Ми побачили  його високий рейтинг і у мене не було жодних пересторог, що я можу помилитися. Однак, не зважаючи на мій досвід політичної роботи і на мій вік,  виявилося,  що я ще зелений в тих питаннях коли  людина так легко може обдурити. А саме так мер і поступив.

- Сьогодні стало відомо, що комунальники нашого міста збираються пікетувати Кабінет Міністрів щодо питань, пов’язаних з подачею газу для опалення житлових та комунальних будинків, а власне ваш представник пан О.Дерявянко є заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Знаєте, тут є питання. Соблазн влади власне призвів до того, що вже завтра ми збираємося на міського бюро і будемо розглядати і давати оцінку діяльності пана Деревянка. Ми делегували  його у виконком і за нашою квотою він став заступником голови міста. Ми знали, що ми ризикуємо, але ми сподівалися,  що він буде працювати чесно й професійно. Але він працює під дудку міського голови, і це не завжди відповідає тим принципам, які ми відстоюємо.

- Тож виглядає що ви не задоволені його роботою?

Саме так, але хай слово скажуть його однопартійці. А що стосується міського голови, то я б не радив йому маніпулювати думкою городян, бо Кабінет Міністрів не несе жодної відповідальності ні за тарифи, які застосовуються, ні за ситуацією з опаленням. Уряд може прийти на допомогу, але не буде виясняти коло питань, що стосуються виключно міського голови: заплатив він борги за газ, чи ні; уклав він угоду на постачання газу, чи ні; дають йому кредит, чи не дають. Зрештою уряд по закону не має відношення до місцевих органів і не контролює міські виконавчі органи, і відповідно не може впливати на них.

Тому я й кажу, внесемо зміни до Конституції і змінимо ситуацію. І тільки тоді ми будемо нести відповідальність на всіх рівнях влади.  

Розмову вів Андрій Мева, «Остров»

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи