InProject HUB: відгуки про міфи в ІТ — 5 стереотипів про програмістів

За дослідженнями західних експертів, у своїй поведінці люди на 80% керуються усталеними уявленнями і стереотипами. Це впливає на професійні рішення, заважаючи розкрити власний кар'єрний потенціал. Сфера IT — не виняток. До прикладу, програмістів часто уявляють інтровертами, і це далеко не єдиний міф, на який вказує Костянтин Войтович, СЕО компанії InProject HUB.

“Дехто уявляє розробників як антисоціальних та хворобливих людей, які не виходять за межі своєї кімнати, займаються нудною роботою, зривають дедлайни та цілими днями переписують код, бо щось завжди не працює. Існують сотні мемів, які лише закріплюють ці стереотипи. Все це негативно впливає на галузь, знецінюючи зусилля, вкладені у створення інклюзивного робочого середовища.” — коментар СЕО компанії InProject HUB у відгуку про стереотипи в IT.

Упередження створюють хибне уявлення про професію. Щоб створити найбільш реалістичне уявлення про сферу IT, Костянтин Войтович розвіює 5 поширених міфів про програмістів:

1. Програмування — нудне й нецікаве заняття. Аж ніяк, бо вирішення технологічних завдань теж вимагає творчого підходу. Програмісти щодня шукають найбільш вдалі та ефективні прийоми, застосовуючи креативне мислення.
  2. Програмісти — люди, які знають усе про комп’ютери. Можливо ці спеціалісти і проводять багато часу за ПК, отже розуміються на деяких аспектах. Проте програмісти є вузькоспеціалізованими фахівцями, а для вирішення технічних питань існують інші професії.
  3. Робота програмістів полягає лише в написанні коду. Насправді фахівці займаються ще просуванням ПЗ та контролюють цикл розробки. Окрім того, вони проводять дослідження, обмінюються ідеями з колегами та беруть участь у конференціях.
  4. Програмісти є антисоціальними. Насправді фахівці постійно вдосконалюють комунікативні навички та своє вміння керувати проектами. Командна робота в сфері IT дуже важлива.
  5. Програмування — чоловіче заняття. Жінки також є прогресивними в цій сфері, багато відомих розробників сьогодення — це саме жінки. Біля джерел програмування теж стояла жінка — Ада Лавлейс.

У ІнПроджект Хаб не підтримують стереотипи. Зокрема і про те, що професія програміста має надвисокий поріг входження. Компанія заохочує вивчати нові технології і не боятися розпочати кар'єру в IT.

Статті

Донбас
23.06.2024

Жителям "ДНР" обіцяють будинки з басейном і люксові курорти на морі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу