Звільнення Криму, швидше за все, буде військовим шляхом, але не виключається політико-дипломатичний елемент – Таміла Ташева

Україна не виключає політико-дипломатичний елемент звільнення Криму для мінімізації втрат серед цивільного населення. Про це повідомила постійний представник Президента України в Криму Таміла Ташева, - пише "Крим.Реалії".

"Російська Федерація не хоче комунікувати на тему політико-дипломатичного врегулювання. Як не хотіла комунікувати до повномасштабного вторгнення, так і після. Ми розуміємо, що нам нема з ким комунікувати", – повідомила вона.

Таміла Ташева зазначила, ще не виключає політико-дипломатичний елемент для мінімізації втрат серед цивільного населення.

"Ми не виключаємо і політико-дипломатичний елемент для мінімізації втрат серед цивільного населення, військових, руйнування цивільної інфраструктури, але ми добре розуміємо, що, швидше за все, звільнення буде військовим шляхом", – додала вона.

За її словами, враховуючи те, що деокупація півострова може відбутися в короткий термін, потрібно підготувати зміни до "Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму". Завершити цю роботу планують улітку.

"Можливо, у червні-липні планується засідання РНБО України, де буде прийнято оновлену "Стратегію деокупації та реінтеграції", яка враховуватиме повномасштабне вторгнення та розуміння того, що деокупація може відбутися у більш короткі терміни", – зазначила Ташева.

Як повідомлялося раніше, за словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, російські окупанти самі підуть із Криму після успішних дій українських захисників на полі бою.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті