ЗСУ в районі Вугледара повернули свої позиції і зайняли російські – Роман Світан

Застосування російськими військами авіації за останні кілька тижнів свідчить про те, що реальний наступ вже розпочався. Про це повідомив військовий експерт Роман Світан в ефірі 24 каналу 12 лютого.

"Після 7 січня росіяни розпочали наступальні дії на всій ширині донецького та луганського фронтів… І підтвердження того, що наступ вже розпочався, це дії (російської) авіації. Останні кілька місяців, коли росіяни були у глухій обороні, авіація не виходила на фронт. Застосування авіації за останні кілька тижнів говорить про те, що це вже реальний наступ, оскільки авіація дуже ефективна саме в наступальних операціях", - сказав він.

Він також розповів про "неприємності" для росіян під Вугледаром.

"Спочатку їм було поставлене завдання взяти Вугледар – не вдалося, обійти Вугледар – також не вдалося. Тому росіяни за старою звичкою з минулого тисячоліття почали наступати колонами. Ці колони вийшли на дороги з твердим покриттям, які українська артилерія пристріляла за 8 років. Підбиті, росіяни почали розбігатися, потрапили на мінні поля... Тому бачимо там велику кількість техніки (залишеної росіянами, - ред.), десятки одиниць у відмінному стані", - сказав він.

Роман Світан вважає, що українське командування дуже грамотно все зробило в районі Вугледару.

"На контратаці повернули свої позиції і зайняли ще частину російських. Якщо так і далі піде в районі Вугледару, то там може організуватися наш довгоочікуваний контрнаступ у бік Волновахи", - зазначив військовий експерт.

Як повідомлялося раніше, за даними британської розвідки, за останні 2 тижні окупанти зазнали в Україні найбільших втрат з початку вторгнення.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті