ЗСУ просуваються на південь від Роботине

Сили оборони України просуваються до наступного за Роботиним села Новопрокопівка. Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун 27 серпня в ефірі телемарафону, - пише "Ліга".

"Попри досить важкі бойові умови, наші війська просувалися в районах Урожайного, Роботиного. І на цей час просуваються в напрямку Новопрокопівки біля Роботиного та в напрямку Мала Токмачка – Очеретувате", – сказав він.

За його словами, росіяни зазнають на цій ділянці фронту значних втрат і змушені в екстреному порядку перекидати війська з інших місць.

"Вони безповоротно втрачають щодоби до 100 осіб, а ще є поранені, полонені. Минулої доби загалом вони втратили 305 осіб. І намагаються це латати, але виходить сумбур", – сказав речник.

Крім того, росіяни нарощують кількість авіаційних ударів. "Це свідчить про те, що інші вогневі засоби не можуть стримати поступ наший військ", – вважає Штупун.

Він також визнав, що попереду перед ЗСУ залишаються "досить потужні" російські лінії оборони.

За останніми оцінками американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська досягли значних тактичних успіхів в районі Роботиного.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті