Створили нові лінії оборони: в розвідці Естонії припустили, що ЗСУ можуть відійти від Бахмуту

Захист Бахмута дозволив Силам оборони створити нові оборонні лінії, тож українські захисники можуть відійти від міста. Про це 3 лютого повідомляє ERR із посиланням на голову розвідувального центру Сил оборони Естонії, полковника Марго Гросберг.

"Той факт, що українські Збройні сили утримали місто, дав їм можливість створити тилову лінію оборони, так би мовити, захистити подальші райони, такі населені пункти, як Краматорськ та Слов'янськ", - заявив він.

При цьому Гросберг зазначив, що хоч нині ЗСУ утримують Бахмут, зараз у місті відрізані дороги на півночі, сході та півдні. Єдиним виходом із міста зараз залишається західна дорога.

"В результаті можливий вихід українців з Бахмута в найближчі кілька тижнів, можливо, в найближчі кілька днів. Все залежить від рівня готовності нових оборонних рубежів. У якийсь момент безглуздо витрачатиме ресурси на утримання міста", - додав Гросберг.

Водночас Бахмут залишається головною метою російських військових. І хоча перехід Бахмута під контроль росії не призведе до стратегічних змін на фронті, але це буде психологічна, моральна та інформаційна перемога ворога.

"Досягнення успіху та будь-яка наступальна активність, очевидно, вкрай важливі для збройних сил РФ. Їм необхідно досягти успіху на якихось напрямках, зробити прорив і показати якісь перемоги", - додав він.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що здавати Бахмут ніхто не буде.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті