ЗСУ на Донеччині звільнили щонайменше 125 кв. км території - розвідка Британії

На захід від Вугледара в Донецькій області українська армія, за підрахунками розвідки Великої Британії, звільнила щонайменше 125 кв. км. Про це йдеться у звіті оборонного відомства Британії, опублікованому 8 жовтня.

Зазначається, що в секторі Велика Новосілка, розташованому на захід від міста Вуледар Донецької області, в останні чотири тижні стало відносно спокійно, інтенсивність бойових дій значно знизилася порівняно з червнем-липнем 2023 року.

"За літо Україна майже напевно звільнила щонайменше 125 кв. км території на цьому напрямку", - зазначають експерти.

У звіті також зазначено, що "операції України в цьому секторі скували частини 36-ї та 5-ї загальновійськових армій Східного військового округу Росії, не давши їм змоги посилити інші райони".

"Крім того, до операції залучено кілька російських повітряно-десантних підрозділів. Незважаючи на стабілізацію ситуації в цьому районі, російські війська, найімовірніше, продовжують займати оборонну позицію для захисту від можливих майбутніх наступальних операцій України. Малоймовірно, що в найближчі шість тижнів відбудеться значне скорочення російських військ із цього напрямку", - прогнозують у британській розвідці.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті