ЗСУ близькі до великого успіху на фронті - розвідка Естонії

Збройні сили України незабаром можуть розраховувати на великий успіх на фронті. Про це 14 липня повідомляє видання ERR із посиланням на главу розвідувального центру Сил оборони Естонії полковника Марго Гросберга.

"Усе свідчить про те, що українці близькі до великого успіху", - заявив він.

Йдеться про знищення командних пунктів і логістичних центрів точковими ударами. Усе це робиться, щоб скувати російські частини на вузьких ділянках і знайти слабкі місця для прориву.

Зокрема, Гросберг нагадав про успіхи ЗСУ під Бахмутом. Звільнення ключових ділянок місцевості на півночі та півдні від міста дає змогу вести артилерійський обстріл і контролювати дороги, що ведуть до Бахмута.

"У якийсь момент це має призвести до більшого успіху", - зазначив полковник.

Згадав Гросберг і успіхи Сил оборони на південному напрямку. Йдеться як про звільнення значної території, так і про знищення ключових об'єктів і вищих офіцерів російської армії.

Полковник нагадав про удар по готелю в Бердянську, внаслідок якого було вбито заступника командувача Південного військового округу російського генерал-лейтенанта Олега Цокова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сили оборони за тиждень просунулися на 1700 метрів на Мелітопольському напрямку.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті