Зрадник, який наводив російські ракети на оборонний завод Запоріжжя, отримав довічне ув’язнення

За матеріалами СБУ довічне ув’язнення отримав зрадник, який наводив російські ракети на оборонний завод Запоріжжя та був затриманий у листопаді 2022 року. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 25 вересня.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки довічний термін ув’язнення отримав агент фсб, який коригував ракетні удари рф по військовій та критичній інфраструктурі Запоріжжя", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, зловмисником виявився працівник місцевого оборонного підприємства. Окрім ударів по виробничим цехам заводу, він скоригував серію повітряних атак агресора на об’єкти енергетичного комплексу області.

Як зазначають у СБУ, після ворожих ударів російський агент виходив на місцевість для фіксації наслідків «прильотів» та передачі окупантам відповідного «звіту».

Службою безпеки встановлено, що передачу розвідданих загарбникам їхній поплічник здійснював у вигляді електронних координат та фото українських об’єктів з прив’язкою до місцевості.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомлялось раніше, у Львові викрили ексочільника оборонного заводу, який "роззброював" українську ППО напередодні вторгнення РФ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті