Значний дефіцит питної й технічної води спостерігається на більшості території окупованої Луганщини – Власенко

На окупованій території Луганщини спостерігається великий дефіцит питної й технічної води. Про це повідомив голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі "Еспресо" 31 липня.

"Значна територія Луганщини находиться з великим дефіцитом води питної. Та фільтрувальна станція, яка знаходилась у Білогорівці, яку обслуговував Попаснянський водоканал, повністю зруйнована, – сказав Власенко. – Вона забезпечувала водою до мільйона місцевих мешканців. Всі ці люди фактично зараз без води".

Він зазначив, що це стосується "умовної Попасної" (від неї лишились самі руїни – "ОстроВ"), Гірського, Кадіївки, Алчевська, Брянки й інших міст, окупованих з 2014 року.

"І Лисичанськ, і Сєвєродонецьк, і Рубіжне, і Кремінна – теж певний дефіцит питної води й технічної, проблеми з каналізацією", – сказав голова Сєвєродонецької РВА.

Зазначається, що тим часом працівників відповідних служб стає все менше й менше, бо люди не отримують зарплатню й кидають роботу.

"Тому в цьому сенсі ситуація дуже складна", – наголосив Власенко.

Раніше повідомлялося, що окупанти пообіцяли залишити Кадіївку, Голубівку та Ірміно на Луганщині без води на 5 днів. Тим часом Кадіївка "висохла".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті