Значна частина російських втрат на війні пов'язана з алкоголем - британська розвідка

Втрати росії від початку повномасштабного вторгнення сягають 200 тисяч осіб, при цьому значна їх частина пов'язана з алкоголем, а не бойовими діями. Про це 2 квітня у Twitter повідомили представники Міноборони Великої Британії.

"Втрати росії сягають 200 тисяч осіб від початку повномасштабного вторгнення, і значна їх частина пов'язана з небойовими втратами", - повідомили в британському військовому відомстві.

Британська розвідка посилається на "російський інформаційний Telegram-канал", який 27 березня повідомив про "надзвичайно високу" кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов'язаних із вживанням алкоголю серед розгорнутих російських військ. Серед інших основних причин небойових втрат, за оцінкою британців, є неналежні тренування щодо поводження зі зброєю, дорожньо-транспортні пригоди та травми, пов'язані з погодними умовами, такі як переохолодження.

"Російські командири, ймовірно, вважають, що поширене зловживання алкоголем особливо негативно впливає на боєздатність. Однак, оскільки зловживання алкоголем поширене в більшій частині російського суспільства, його вже давно негласно вважають частиною військового життя, навіть під час бойових дій", - підсумували в британській розвідці.

Нагадаємо, раніше в росії визнали, що населення багатьох регіонів страждає на "алкоголізм і алкогольні психози".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті