Зміївська ТЕС на Харківщині повністю зруйнована російським ударом 22 березня. Міністр обіцяє все відродити

Міністр енергетики України Герман Галущенко побував на Зміївській ТЕС на Харківщині, побачив масштаби руйнувань після влучань ворожих ракет і запевнив, що ТЕС буде відновлена. Про це повідомляє сайт "Центренерго".

 
Зазначається,що 22 березня російські війська зруйнували одну з найбільших ТЕС Харківщини. "Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного – до значного. Зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точні цифри щодо суми, яка необхідна на відновлення, а також якихось прогнозів щодо часу ремонтів –  немає", - йдеться у повідомленні.

Утім, сам на сам із бідою колектив Зміївської ТЕС - не залишиться, запевнив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Будемо допомагати через донорів. Гроші є. Є відповідний фонд підтримки енергетики. Він працює. Тому всі готові допомагати!", - підкреслив міністр.

Голова наглядової ради "Центренерго" Андрій Гота зазначив, що команда, яка змогла з нуля підняти Зміївську ТЕС після попередніх обстрілів та забезпечити успішне проходження опалювального сезону, готова до нових викликів.

"Люди шість місяців витратили на ремонт і зробили неможливе! І, звичайно, коли ми побачили, що все це - марно, то могло скластися враження, що руки опускаються. Але не в цьому колективі, тільки не в "Центренерго"!", - запевнив Гота.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті