"Зливала" позиції ЗСУ під час боїв за Бахмут: жителька Донеччини отримала 15 років

Реальний термін ув’язнення отримала ще одна агентка фсб, яка передавала агресору геолокації Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на Донеччині. Про це повідомляє СБУ у своєму телеграм-каналі 26 вересня.

"Співробітники СБУ затримали російську агентку у результаті контрдиверсійних заходів на Донеччині у грудні 2022 року. За матеріалами Служби безпеки суд призначив затриманій 15 років тюрми", - зазначається у повідомленні.

За інформацією СБУ, ворога цікавила інформація про вогневі позиції, фортифікаційні споруди та напрямки руху підрозділів ЗСУ в районі Бахмута.

Крім того, зрадниця «зливала» окупантам координати електропідстанцій на прифронтовій території області для підготовки по них ракетних ударів.

Як встановило розслідування, зловмисницею виявилась мешканка Торецька, яку російська спецслужба дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення рф.

Для збору розвідданих ворожа поплічниця об’їжджала територію району і приховано фіксувала локації українських військ та енергооб’єктів.

У СБУ повідомили, що отриману інформацію зрадниця пересилала через месенджер "зв’язковому" на тимчасово окупованій частині регіону. Далі він передавав одержані відомості так званій "заступниці Горлівського відділу мдб днр", яка "звітувала" перед кадровими співробітниками фсб.

Як повідомлялось раніше, СБУ підозрює ексочільника Київводоканалу у розкраданні майже 65 мільйонів під час боїв за столицю.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті