"Зливала" позиції ЗСУ під час боїв за Бахмут: жителька Донеччини отримала 15 років

Реальний термін ув’язнення отримала ще одна агентка фсб, яка передавала агресору геолокації Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на Донеччині. Про це повідомляє СБУ у своєму телеграм-каналі 26 вересня.

"Співробітники СБУ затримали російську агентку у результаті контрдиверсійних заходів на Донеччині у грудні 2022 року. За матеріалами Служби безпеки суд призначив затриманій 15 років тюрми", - зазначається у повідомленні.

За інформацією СБУ, ворога цікавила інформація про вогневі позиції, фортифікаційні споруди та напрямки руху підрозділів ЗСУ в районі Бахмута.

Крім того, зрадниця «зливала» окупантам координати електропідстанцій на прифронтовій території області для підготовки по них ракетних ударів.

Як встановило розслідування, зловмисницею виявилась мешканка Торецька, яку російська спецслужба дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення рф.

Для збору розвідданих ворожа поплічниця об’їжджала територію району і приховано фіксувала локації українських військ та енергооб’єктів.

У СБУ повідомили, що отриману інформацію зрадниця пересилала через месенджер "зв’язковому" на тимчасово окупованій частині регіону. Далі він передавав одержані відомості так званій "заступниці Горлівського відділу мдб днр", яка "звітувала" перед кадровими співробітниками фсб.

Як повідомлялось раніше, СБУ підозрює ексочільника Київводоканалу у розкраданні майже 65 мільйонів під час боїв за столицю.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті