Жителі "ДНР" просять путіна повернути мобілізованих студентів додому, говорять про бездіяльність місцевої "влади" (ВІДЕО)

Жителі "ДНР" звернулися до російського президента володимира путіна із проханням повернути мобілізованих студентів додому. Відповідне відеозвернення з'явилося у сепаратистських Telegram-каналах.

"Місяць, перебуваючи суб'єктом РФ, ми не наблизилися до вирішення основної проблеми – не повернуто помилково мобілізованих студентів очної форми освіти, інтернів", - йдеться у зверненні.

Повідомляється, що мобілізовані студенти з лютого перебувають без підготовки та обмундирування на першій лінії оборони, у тому числі у Херсонській та Запорізькій областях.

Жінка, яка зачитує звернення, заявила, що "влада" "ДНР" "абсолютно не діє" у цьому питанні.

"Деяких студентів шляхом погроз та шантажу у військових частинах змусили підписати присягу, часом заднім числом підписати контракти. Оголошено, що мобілізація у нас була добровільна, але насправді вона була добровільно-примусовою", - констатує вона.

Крім того, вона розповіла про мобілізованого школяра Микити з донецької школи, який досі знаходиться на передовій у Херсонській області.

Як повідомлялося раніше, російський диктатор путін, ймовірно, створює умови для продовження прихованої мобілізації, оскільки часткова мобілізація не допомогла досягти мети в Україні.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті