Жителі планети Земля вважають росію головною загрозою світу - опитування

Понад 70% учасників міжнародного опитування вважають, що росія становить загрозу світу. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times. 

У рамках опитування "Найкращі країни", що проводилося для видання U.S. News & World Report у 36 країнах, 72% респондентів певною мірою погодилися з твердженням, що "Росія є загрозою світу". Китай набрав 66% аналогічних відповідей, США - 50%.

Загалом у рейтингу "Найкращі країни" росія посіла цього року 37-ме місце. Це на один пункт нижче, ніж у 2022 р., але тоді вона впала відразу на 12 позицій - це був рекордний обвал в історії дослідження U.S. News & World Report. Сукупний рейтинг росії зараз - 31,8 пункту (у лідера рейтингу Швейцарії - 100).

Навпаки, найвищий показник у росії (94,3 пункту, 3-е місце у світі) виявився в розділі Power (сила, вплив, міць), що відповідає прагненню Кремля зробити так, щоб країну боялися у світі.

При цьому в очах жителів інших країн росія посідає невисоке місце за такими мирними, важливими для повсякденного життя показниками, як якість життя (лише 14,5 пункта), відкритість для бізнесу (0 пунктів, останнє місце у світі), привабливість для цікавого проведення часу (6,6 пункта).

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті