Журналістка з Маріуполя, яка працює на рашистську пропаганду, отримала підозру в колабораціонізмі

Журналістка, яка в окупованому Маріуполі забезпечує інформаційну діяльність окупантів, заочно отримала підозру в колабораціонізмі. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора 29 жовтня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці Маріуполя у колабораційній діяльності (ч. ч. 6 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що наприкінці 2021 року мешканка Маріуполя, маючи диплом за фахом "Журналістика", працевлаштувалась на один з маріупольських місцевих телеканалів.

Зазначається, що у вересні поточного року, перебуваючи в окупованому місті, підозрювана почала працювати "кореспондентом" на пропагандистському телеканалі "Мариуполь 24".

"Підтримуючи політику ворога, вона здійснює підбір тем і спікерів для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки, забезпечує інформаційну діяльність каналу загарбників, поширюючи "правильні новини" задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого агресором міста", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше повідомлялось, що в Києві затримано двох чоловіків, які придушили й пограбували матір військовополоненого, забравши виплати на сина – 380 тисяч гривень.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті