Зеленського просять надати звання заслуженого артиста України письменнику, перекладачу та музиканту Сергію Жадану

Президента України Володимира Зеленського просять надати звання заслуженого артиста України харківському письменнику, перекладачу та музиканту Сергію Жадану. Відповідна петиція від імені Анастасії Лавриненко опублікована на сайті президента.

"Сергій Жадан має значний вплив на сучасну культуру і розвиток різних галузей мистецтва у нашій країні. Є фронтменом музичних гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма», активним громадянським діячем. Також є автором романів та поетичних збірок, які неодноразово отримували премії та нагороди, як в Україні так і за кордоном", - йдеться у петиції.

"Прошу надати Жадану Сергію Вікторовичу (23 серпня 1974 року народження) звання заслуженого артиста України за його заслуги перед Батьківщиною. Ще з початку російської агресії у 2014 році засуджує усі воєнні злочини, що вчинила росія та активно допомагає військовим на фронті й волонтерам, не припиняє робити й у час повномасштабної війни. Майже усі кошти з його тодішніх літературних вечорів, заходів і концертів йдуть на благодійність та допомогу ЗСУ", - зазначається у петиції.Наразі петиція набрала 508 підписів з необхідних 25 тисяч.

Також на сайті президента 25 січня зявилася петиція, автором якої є Антон Онищенко, з проханням не надвати Жадану це звання. В тексті опублікован аналогічний текст, що і в попередній петиціїї, а наприкінці автор зазначає:"Та все це НЕ робить виконавця НАРОДНИМ АРТИСТОМ!". Наразі за це документ підписалися 40 людей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті