Зеленського просять надати звання заслуженого артиста України письменнику, перекладачу та музиканту Сергію Жадану

Президента України Володимира Зеленського просять надати звання заслуженого артиста України харківському письменнику, перекладачу та музиканту Сергію Жадану. Відповідна петиція від імені Анастасії Лавриненко опублікована на сайті президента.

"Сергій Жадан має значний вплив на сучасну культуру і розвиток різних галузей мистецтва у нашій країні. Є фронтменом музичних гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма», активним громадянським діячем. Також є автором романів та поетичних збірок, які неодноразово отримували премії та нагороди, як в Україні так і за кордоном", - йдеться у петиції.

"Прошу надати Жадану Сергію Вікторовичу (23 серпня 1974 року народження) звання заслуженого артиста України за його заслуги перед Батьківщиною. Ще з початку російської агресії у 2014 році засуджує усі воєнні злочини, що вчинила росія та активно допомагає військовим на фронті й волонтерам, не припиняє робити й у час повномасштабної війни. Майже усі кошти з його тодішніх літературних вечорів, заходів і концертів йдуть на благодійність та допомогу ЗСУ", - зазначається у петиції.Наразі петиція набрала 508 підписів з необхідних 25 тисяч.

Також на сайті президента 25 січня зявилася петиція, автором якої є Антон Онищенко, з проханням не надвати Жадану це звання. В тексті опублікован аналогічний текст, що і в попередній петиціїї, а наприкінці автор зазначає:"Та все це НЕ робить виконавця НАРОДНИМ АРТИСТОМ!". Наразі за це документ підписалися 40 людей.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті