Зеленський заявив, що зараз критично важливим є виконання партнерами України своїх обіцянок

Станом на сьогодні для України критично важливо, щоб всі партнери виконали свої обіцянки щодо постачання зброї та снарядів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою.

"Фронт. Я чітко окреслив те, що планує робити Путін цього року. У нас є достатньо інформації від розвідки. Критично важливо, щоб кожен партнер виконав обіцяне щодо постачання зброї та снарядів, а також щодо наших домовленостей про спільне виробництво", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що російські окупанти щодня пускають ракети, водночас до цього за словами глави держави збільшується й кількість обіцянок щодо допомоги від партнерів.

"Кожного дня українські воїни на фронті витримують жорсткий тиск російської артилерії та керованих авіабомб. Реальність нарешті повинна почати відповідати словам. Я дякую всім партнерам, які дійсно реалізовують те, про що ми домовились. Маємо зробити все, не втрачаючи час, щоб наші сили стали більшими", - підкреслив він.

Нагадаємо, Зеленський закликав запросити Україну до НАТО, оскільки альтернативи немає.

Як повідомлялося, Європарламент відмовився схвалити фінансування Ради ЄС, доки Україні не дадуть нові Patriot.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті