"Альтернативи немає. Путін хоче нас знищити". Зеленський закликав запросити Україну до НАТО

Країнам НАТО необхідно запросити Україну до Альянсу. Такому рішенню немає альтернатив, оскільки російський диктатор путін хоче знищити нашу країну. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою.

Зеленський зазначив, що кожна демократична нація в Європі заслуговує на членство в Європейському союзі та НАТО. Цей факт слід підкріпити реальними діями.

"Червень - це час, коли правильно буде розпочати переговори про вступ України до ЄС. Європі потрібен цей сигнал її власної сили, щоб у Путіна не було спокуси подумати, що Європа виявляє слабкість", - підкреслив глава української держави.

За його словами, схожа ситуація має бути і з НАТО, оскільки російський диктатор путін не зважає на дії Заходу при підготовці своїх кроків. Він "будує власний графік ескалації настільки, наскільки може".

"Путін хоче знищити нас, знищити Україну, а потім підкорити всіх сусідів Росії. Наша безпека просто не має альтернативи. Тому немає реальних альтернатив і запрошенню України до НАТО. Потрібне запрошення до Альянсу. Всі наші люди і воїни заслуговують на це", - додав Зеленський.

Президент уточнив, що запрошення України до НАТО "реальне вже цього року".

Нагадаємо, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться саміт НАТО. Україна вже очікує, що під час зустрічі лідери ухвалять рішення, які наблизять нашу країну до членства в Альянсі.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда вважає неможливим вступ України в НАТО до завершення війни з росією, проте вірить, що розпочати процедуру можна було би навіть на цьому етапі.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті