Зеленський заявив, що Росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців до літа

Росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч своїх військовослужбовців, заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Фінляндії в Києві, - пише "Інтерфакс.Україна" 3 квітня.

"Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових", - заявив Зеленський.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість новобранців буде мобілізовано в українську армію цього року, глава держави також зазначив, що "пів мільйона нам не потрібно".

"Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати... Пів мільйона нам не потрібно", - сказав Зеленський.

Президент подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за проведений аудит в армії, заявивши, що "це важливо, що він (Сирський - ІФ-У) знайшов сили всередині Збройних сил України, і відповідна кількість тих, хто не був на фронті, будуть на фронті".

Нагадаємо, що раніше у мережі зʼявився наказ міністра оборони Росії Сергія Шойгу "про додаткову мобілізацію" з 25 березня 300 тисяч осіб, який у Кремлі намагалися спростувати.

Як повідомлялося, раніше у путіна заявили, що мобілізовані служитимуть "до досягнення цілей СВО". 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті