Зеленський закликав Корею приєднатися до Декларації "Великої сімки" на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський закликав Корею приєднатися до Декларації "Великої сімки" на підтримку країни. Про це він заявив на брифінгу після переговорів із президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем 15 липня в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Республіка Корея твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, надає нам значну політичну, економічну, гуманітарну підтримку, підтримку у сфері безпеки. Зокрема, з радістю можу констатувати, що вже виконується домовленість про передання транспорту і техніки спеціального призначення, зокрема машин для розмінування. Це допомагає нам рятувати життя людей", - сказав він.

Зеленський поінформував "про наші зусилля з реалізації формули миру і вдячний за інтерес Республіки Корея до конкретних пунктів формул".

"Окремо я хочу подякувати за підтримку спільних зусиль щодо справедливості для України та покарання всіх винних. Підтримка зусиль Міжнародного кримінального суду та визнання необхідності спеціальних міжнародних процедур для покарання за російську агресію - це дуже важливо", - зазначив президент.

Зеленський подякував Кореї за "готовність підтримати нашу освітню систему і дуже важливо, що Республіка Корея реально захищає людяність та освіченість".

Він також закликав Корею "проявити своє лідерство у створенні реабілітаційних центрів в Україні".

Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сук Йоль із дружиною прибули з неоголошеним візитом в Україну 15 липня. .

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті