Якщо ми не втратимо нашу стійкість, то завершимо війну раніше - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто не знає відповіді, чи закінчиться війна росії проти України у 2024 році. Але багато чого залежить від стійкості духа українців. Про це він сказав на підсумковій прес-конференції 19 грудня.

"Я думаю, що ніхто не знає відповіді. Навіть ті поважні люди, командири або західні партнери, вони не знають. Це діалог, це думки, вони дуже часто відрізняються від реальності. Коли вони кажуть, що війна на багато років, вони не знають. Це думки. Думки дуже часто відрізняються від реальності", - сказав Зеленський.

Президент також згадав початок повномасштабного вторгнення росіян, які мріяли, що  захоплять Київ за три дні.

"Це також були думки. але я хочу бути коректним. Війна, перемога, поразка, стагнація - залежать від багатьох-багатьох рішень, багатьох ризиків, багатьох напрямків, але в більшості своїй - від нас із вами. Якщо ми не втратимо нашу стійкість, то завершимо війну раніше. Якщо не втратимо наш дух, можна жити зі скепсисом, але можна і країну "про ...". Вибачте, со скепсісом,  а я до такого не готовий. І я знаю, що таких, як я - мільйони. Ми не готові віддати нашу країну. З першого дня і до останньог, так і буде...", - додав президент.

"Якщо ми зробимо більше, ніж ми можем, я впевнений, що ми наблизимо цю перемогу", - підсумував Зеленський.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті