Зеленський увів санкції проти 51 особи та 134 компаній

23 грудня президент України Володимир Зеленський двома указами увів санкції проти 51 особи та 134 компаній, які шкодять інтересам України. Серед підсанкційних осіб є громадяни росії, України, Латвії та Кіпру. Про це повідомляється на офіційному інтернет-представництві президента.

Згідно з першим указом, санкції запроваджені проти 119 компаній. Переважно це російські підприємства, які розташовані на території РФ, проте до санкійного списку потрапило ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Указ накладає обмеження на 43 особи, серед яких, окрім росіян, є також громадяни України та Латвії.

Згідно з другим указом, під санкції потрапляють ще 8 осіб, серед яких громадяни Кіпру, України та росії. А також обмеження накладаються на 15 компаній, серед яких половина розташовані у тимчасово окупованому Криму.

Підсанкційним особам блокують активи на території України, обмежують або торгівельні операції, обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів країною, анулюються ліцензії, забороняють участь у приватизації, публічних та оборонних закупівлях тощо.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що у 12-й пакет санкцій Євросоюзу проти росії вперше увійшла заборона на російські алмази та діаманти й інші обмеження.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті