Зеленський у роковини збиття Boeing російською ракетою: держава-терорист відповість повною мірою

Трагедія пасажирського Boeing 777, який летів рейсом MH17 та був збитий  у 2014 році в небі над окупованим Донбасом,  ніколи не буде забута, а росія відповість за свої злочини. Про це написав президент України Володимир Зеленський 17 липня у Твиттер.

"Сьогодні в  Україні вшановують пам’ять жертв рейсу МН17. Наші думки й серця разом із родинами та близькими кожного і кожної з 298 загиблих. Ця трагедія, спричинена агресором, ніколи не буде забута. Держава-окупант, держава-терорист відповість повною мірою за всі злочини, скоєні в Україні", - акцентував голова держави.

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року відбувся суд над чотирма членами так званої Донецької народної республіки ("ДНР") – трьома росіянами й одним українцем: Ігорем Гіркіним, Олегом Пулатовим, Сергієм Дубінським та Леонідом Харченком. Гіркіна, Дубінського та Харченка визнано винними у тому, що вони збили МН17 та вбили 298 осіб. Суд засудив їх до довічного ув'язнення. Дубінського було визнано невинуватим. Вирок не було оскаржено.

У лютому 2023 року спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT) з розслідування обставин катастрофи 17 липня 2014 року в небі над українським Донбасом авіалайнера Малайзійських авіаліній рейсу МН17, внаслідок якої загинули 298 людей, заявила про призупинення розслідування.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті