Зеленський та прем'єр-міністр Північної Македонії підписали спільну декларацію про підтримку вступу України в НАТО

Прем'єр-міністр Республіки Північна Македонія та Президент України під час зустрічі в Тирані 28 лютого 2024 року ухвалили декларацію, у якій йдеться про підтримку  запрошення Україні приєднатися до Альянсу, коли будуть виконані відповідні умови. Про це повідомляється на офіційному сайті голови держави 28 лютого.

У декларація, зокрема, йдеться, що країни підтвердили відданість зміцненню спільних зусиль для забезпечення подальшого прогресу на шляху імплементації стандартів ЄС та НАТО, а також набуття членства України у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

Крім того, підтвердили взаємну підтримку у процесі переговорів про вступ України та Північної Македонії до Європейського Союзу.

Також наголосили на підтримці сильних рішень майбутнього саміту НАТО 2024 року у Вашингтоні, округ Колумбія, які наблизять Україну до НАТО.

"Визнали, що Північна Македонія підтримує запрошення Україні приєднатися до Альянсу, коли будуть виконані відповідні умови", - йдеться у повідомленні ОПУ.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський на полях саміту "Україна – Південно-Східна Європа", що відбувся в столиці Албанії 28 лютого, провів декілька зустрічей з главами країн. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті