Зеленський розповів Шольцу про потреби ЗСУ в бронетехніці, артилерії та ППО

Президент України Володимир Зеленський провів 14 березня телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Про це Зеленський повідомив у Телеграм. 

Президент України подякував главі німецького уряду і народу Німеччини за тривалу всебічну підтримку України, яку було зафіксовано у двосторонній безпековій угоді, повідомила пресслужба Зеленського.

Лідери держав обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю України та Німеччини.

Під час розмови Зеленський привітав затвердження з боку Європейської Комісії проєкту переговорних рамок про вступ України до Європейського Союзу.

"Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією в Пакеті щодо розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер – крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС", - заявив президент України.

Також лідери обговорили розвиток оборонного співробітництва як на рівні держав, так і на рівні підприємств ОПК. Окрему увагу було приділено питанню локалізації оборонного виробництва в Україні.

Зазначається, що Зеленський передав Шольцу пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО і подякував Німеччині за долучення до зусиль Чехії з закупівлі артилерійських снарядів для України.

Крім того, президент України та канцлер Німеччини обмінялися думками щодо результатів конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого і скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника. У п'ятницю в Берліні відбудеться зустріч Олафа Шольца з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Нагадаємо, раніше Шольц знову відкинув можливість передачі Києву ракет Taurus, пояснивши причину. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті