Зеленський розповів, чи планується перекидання військ зі сходу на південь

Президент України Володимир Зеленський відкинув ідею перекидання частини української армії зі сходу на південь. Про  він заявив на пресконференції в Києві 23 серпня, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Хтось розуміє, скільки там людей, скільки там окупантів перебуває на сході? Приблизно 200 тисяч. Пропозиція така: давайте візьмемо звідти наші сили, Збройні сили, і кудись їх перекинемо. Не хочу говорити куди. Наприклад, туди, де нам це бажано або нам це потрібно", - сказав він.

"Думаю, після цього буде наступне: кілька днів - Слов'янськ, Краматорськ, потім вони підуть на Павлоград, Дніпро, відріжуть береги Дніпра Я вважаю, що саме така надія у них. Ми не віддамо ні Харків, ні Донбас, ні Павлоград, ні Дніпро. І саме так. І нехай усі аналітики світу на це навіть не розраховують", - заявив президент.

Як повідомлялося, Зеленський пояснив, як вибори у США вплинуть на підтримку України. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті