Зеленський: російська агресія проти України зазнала провалу

Президент Володимир Зеленський зазначив, що російська агресія проти України зазнала провалу. Про це він заявив  у вечірньому відеозверненні 2 листопада.

"Напевно ви чули сьогодні, що в кремлі розказують, що вони вимагали гарантій безпеки від України. Варто на мить зупинитися, щоб обдумати такі їхні заяви. 252 дні тому Росія вимагала гарантій безпеки від Сполучених Штатів Америки. Після восьми місяців російської так званої «спеціальної операції» у Кремлі вимагають гарантій безпеки від України",- зазначив Зеленський.

За його словами, це свідчить про масштаб провалу росії.

"Це насправді разючі зміни. Це показує й те, якого провалу зазнала російська агресія, і те, наскільки ми з вами міцні, коли зберігаємо єдність. Мільйони українців, українок, які воюють і працюють заради нашої свободи. І мільйони людей по всьому світу, які допомагають нам протистояти російському терору. Разом ми забезпечимо поразку держави-терориста та її покарання за терор. І гарантуємо, що вся Україна є й буде вільною",- зазначив президент. 

Як повідомлялося, у міноборони РФ 29 жовтня заявили, що росія припиняє участь у реалізації зернової угоди через атаку на її кораблі. Згодом країна-терорист виклала вимоги для відновлення угоди про експорт зерна з України. Одна з головних – "гарантії безпеки" для чорноморського флоту рф. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті