Зеленський розгляне петицію про легалізацію порно, яка набрала 25 тисяч підписів

Петиція з проханням легалізувати еротику та порно на території України, що з'явилася на сайті президента України 4 липня, набрала необхідний мінімум – 25 тисяч підписів, і тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Петиція була зареєстрована під №22/146438-еп.

Автор петиції Тарас Сіромський аргументує свою позицію тим, що заборона порнографії розвиває корупцію і шкодить економіці України.

"Більшість розвинених держав не мають заборон на порнографічну діяльність. В Україні цей закон приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно - може виїхати за кордон і підіймати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці і правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців", - пише автор.

Також на думку Сіромського, заборона на порнографію породжує корупцію, адже законодавство чітко не визначає, що саме можна вважати порнографією, а що – еротичним контентом, який є дозволеним.

У якості аргументу за легалізацію порнографії автор петиції називає марне витрачання державних коштів на роботу кіберполіції, яка могла б займатися "важливішими" справами.

"Величезна кількість грошей платників податків виділяється на закупки порнографічного матеріалу і пошуку "злочинців", хоча всім відома філософія, що без жертви не може бути злочину, замість того, щоб дії кіберполіції зосередити на боротьбі проти російських кібератак, проти російської дезінформації, ботів, замість того, щоб виділити кошти на українізацію інтернету", - йдеться у петиції.

Також у петиції йдеться, що у законі не прописано, у якому випадку еротика – це мистецтво, а у якому – порнографія.

"Навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабаря залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство. Цей закон розвиває корупцію і має бути негайно вилучений", - пише автор петиції.

Президент Володимир Зеленський повинен розглянути петицію та опублікувати відповідь на неї. Надалі він може доручити вивчення цього питання іншим урядовим інстанціям.

Як повідомлялось раніше, президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону видавати повістки на блокпостах, АЗС та на вулиці.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті