Зеленський розкритикував Захід за ціну на російську нафту

Президент України Володимир Зеленьский заявив, що встановлена країнами групи G7 ("Великої сімки"), Австралії та ЄС гранична ціна $60 за барель російської нафти, що експортується з РФ морем, не є серйозною. Про це Зеленський сказав у відеозверненні ввечері 3 грудня.

"Зараз у світі завершилася, на жаль - без серйозних рішень, дискусія щодо прайс-кепів щодо обмеження експортної ціни російської нафти. Тому що не назвеш серйозним рішенням встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста", - заявив Зеленський.

На його думку, росія вже завдала колосальних збитків усім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку, а світ ніяк не може зважитися на її справжнє енергетичне роззброєння.

"Це слабка позиція. І лише питання часу, коли все одно доведеться застосовувати сильніші інструменти. Шкода, що цей час буде втрачено. Логіка очевидна: якщо обмеження ціни на російську нафту – 60 доларів замість, наприклад, 30-ти, про які говорили, зокрема, Польща та країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 млрд доларів", - наголосив він.

Ці гроші, за словами президента, підуть не лише на війну та подальше спонсорування росією інших терористичних режимів та організацій.

"Ці гроші підуть і на подальшу дестабілізацію саме тих країн, які зараз намагаються уникнути серйозних рішень", - резюмував він.

Як раніше повідомлялося, країни ЄС досягли домовленості щодо обмеження ціни на експорт російської нафти в інші країни на рівні 60 євро за барель. 

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті