Зеленський про закінчення війни: Путін є хижаком, який не задовольняється замороженим продуктом

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому замороження конфлікту в Україні не даст сталого миру. Про це він сказав під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі 16 січня, запис якого розміщено у Facebook.

"Будь-який заморожений конфлікт зрештою спалахне знову. Після 2014 року були спроби заморозити війну на Донбасі... Були дуже впливові гаранти цього процесу - тодішній канцлер Німеечини (Ангела Меркель. - "ОстроВ") та президент Франції (Франсуа Олланд. - "ОстроВ"). Путін є хижаком, який не задовольняється замороженим продуктом. І нам потрібно захищати себе, наших дітей, наші будинки, наші життя, і ми можемо це зробити. І ми можемо побороти його на землі. Ми довели це і на морі, і в небі", - сказав Президент України.

Він підкреслив, що будь-яке зменшення підтримки додає років війни, але війна має закінчитись справедливим і стабільним миром.

"І я хочу, щоб ви стали частиною цього миру - починаючи з цієї миті - щоб наблизити його. І ви потрібні нам в Україні - будувати, реконструювати, відновлювати життя. Кожен з вас може бути ще більш успішним разом з Україною", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський висловив невдоволення процесами запровадження санкцій проти росії під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті