Зеленський пояснив, чому так важливо утримувати позиції у Бахмуті

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу CNN заявив, що якщо російські війська візьмуть Бахмут, це відкриє дорогу до ключових міст на сході України. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Для нас це питання тактики", - сказав Зеленський, за словами якого військове керівництво України єдине на думці про те, що Бахмут необхідно й надалі захищати, незважаючи на постійні атаки російських військ.

“Ми розуміємо, що після Бахмута вони можуть піти далі, вони можуть піти на Краматорськ, на Слов'янськ, після Бахмута дорога на інші міста України на донецькому напрямку буде відкрита, – сказав Зеленський по відеозв'язку з Києва в ексклюзивному інтерв'ю ведучому CNN Вольфу Блітцеру. – Ось чому наші хлопці стоять там до смерті”.

Захищаючи своє рішення до кінця відстоювати Бахмут, президент України сказав, що росії, на його погляд, дуже потрібно здобути хоча б маленьку, але перемогу, навіть якщо для цього доведеться знищити місто і мешканців, що залишилися там. Ця перемога допоможе, за словами Зеленського, мобілізувати російське суспільство та показати йому, яка сильна у них армія, і мета України в Бахмуті – завадити росії зробити це, - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, ЗСУ стабілізували північний фланг оборони Бахмута.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті