Зеленський пояснив, чому зараз не буде "ніяких Мінськів"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговорів з росією наразі бути не може, бо це пастка. Про це він сказав в ході прес-конференція за підсумками саміту Кримської платформи 23 серпня.

Зокрема, він відповів на питання, чи можливе закінчення війни до зими.

"Щодо завершення війни. Головний мій посил - він дуже простий. Ми розуміли натяки і сигнали, що треба перейти до питань завершення ... і почати говорити з російською федерацією. В тому місці, де ми зараз находимося, ми до режиму припинення війни не готові", - сказав голова держави.

"Ми пояснили, що "Мінська-3" не буде, чи "Мінська-5", чи "Мінська-7" не буде. Ми в ці ігри не гратимемо, ми так втратили частину наших територій. І всі це прекрасно розуміють, всі від нас це почули. Тому що це - пастка, ми її розуміємо. Буде "стоп" - ми залишимося без півдня нашої держави, потім якісь умови ще будуть, це буде декілька років. А ми нічого не будемо мати, ні вихіду до моря, нічого", - пояснив Зеленський.

"Вони (росіяни, - ред.) після цього розвернуться за рік і підуть на Миколаїв, Одесу. Ми розуміємо, що відбувається. А потім ще раз захочуть повернутися, наприклад, до нашої столиці. Тому стабілізувати ситуацію там, де зараз знаходяться війська, щоб тільки заспокоїти російську федерацію - цим займатися держава Україна не буде. Тому до зими ми хочемо ... багато чого", - зазначив президент України. 

Як повідомлялося, Володимир Зеленський за підсумками саміту Кримської платформи заявив, що РФ може забути про дипломатію, якщо у Маріуполі таки відбудеться судилище над українськими військовополоненими. 

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті