Зеленський пояснив, чому зараз не буде "ніяких Мінськів"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговорів з росією наразі бути не може, бо це пастка. Про це він сказав в ході прес-конференція за підсумками саміту Кримської платформи 23 серпня.

Зокрема, він відповів на питання, чи можливе закінчення війни до зими.

"Щодо завершення війни. Головний мій посил - він дуже простий. Ми розуміли натяки і сигнали, що треба перейти до питань завершення ... і почати говорити з російською федерацією. В тому місці, де ми зараз находимося, ми до режиму припинення війни не готові", - сказав голова держави.

"Ми пояснили, що "Мінська-3" не буде, чи "Мінська-5", чи "Мінська-7" не буде. Ми в ці ігри не гратимемо, ми так втратили частину наших територій. І всі це прекрасно розуміють, всі від нас це почули. Тому що це - пастка, ми її розуміємо. Буде "стоп" - ми залишимося без півдня нашої держави, потім якісь умови ще будуть, це буде декілька років. А ми нічого не будемо мати, ні вихіду до моря, нічого", - пояснив Зеленський.

"Вони (росіяни, - ред.) після цього розвернуться за рік і підуть на Миколаїв, Одесу. Ми розуміємо, що відбувається. А потім ще раз захочуть повернутися, наприклад, до нашої столиці. Тому стабілізувати ситуацію там, де зараз знаходяться війська, щоб тільки заспокоїти російську федерацію - цим займатися держава Україна не буде. Тому до зими ми хочемо ... багато чого", - зазначив президент України. 

Як повідомлялося, Володимир Зеленський за підсумками саміту Кримської платформи заявив, що РФ може забути про дипломатію, якщо у Маріуполі таки відбудеться судилище над українськими військовополоненими. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті