Зеленський назвав важливим результатом відмову від ПДЧ на шляху до НАТО

Президент України Володимир Зеленський назвав важливим результатом відмову від Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО на шляху України до альянсу.. Про це він заявив 12 липня у Вільнюсі.на спільній пресконференції із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. 

"Важливий результат - це визнання, що Україна не потребує Плану дії щодо членства на шляху", - сказав Зеленський. 

"Я думаю, що цей успіх на саміті для всіх нас, для України, наших воїнів, для наших громадян, для наших дітей, для всіх абсолютно", - додав президент.

"Вміле застосування зброї країн НАТО нашими воїнами вже довело, що глобальна демократія сильніша, ніж будь-які терористичні загрози проти нас. При цьому навіть під час повномасштабної війни з Росією Україна продовжує реформи", - зазначив Зеленський.

Зокрема, сказав він, "гарантії безпеки так важливі для людей. Гарантії безпеки для України на шляху до НАТО. Не замість цього, - я ще раз на цьому наголошую, а саме гарантії безпеки на шляху інтеграції. І сьогодні ці гарантії безпеки може підтвердити "Велика сімка".

"І я думаю, що якщо це станеться, ми будемо над цим працювати, це буде справді настільки важливим для нас конкретним успіхом. Можемо констатувати, що результати саміту хороші, але якби було запрошення, вони були б ідеальні", - підсумував президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пояснив, як мають працювати гарантії для України від союзників та партнерів.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті