Зеленський назвав п'ять "цілком ясних умов" для початку переговорів з росією

Переговори України з росією можуть розпочатися лише за виконання п'яти умов. Про це 7 листопада у вечірньому відеозверненні розповів Володимир Зеленський.

"Кожен, хто серйозно розглядає кліматичний порядок денний, також серйозно повинен розглядати і необхідність негайно зупинити російську агресію, відновити територіальну цілісність України та змусити росію до справжніх переговорів щодо миру", - заявив глава держави.

Однак такі переговори можуть розпочатися лише у разі дотримання п'яти умов. Насамперед йдеться про відновлення територіальної цілісності України. Також росія має поважати Статут ООН та відшкодувати всі збитки, завдані війною. Кожен військовий злочинець має бути покараний. І, нарешті, наша країна має отримати гарантії, що таке вторгнення не повториться.

"Це абсолютно зрозумілі умови", - додав глава держави.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк дав відповідь, чи готова Україна до переговорів із росією.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті