Зеленський на засіданні Європейської ради назвав 5 причин, з яких війна затягується

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської Ради. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

За словами президента, першою причиною затягування війни є повільна реакція західних країн на прохання України передати далекобійні ракети, що могло б убезпечити від обстрілів такі міста, як Херсон або Запоріжжя.

Також, за словами Зеленського, вагомою причиною є вето на постачання сучасних літаків. Третім фактором він назвав повільне ухвалення антиросійських санкцій, а четвертим - зволікання з реалізацією української формули миру та організацією «саміту миру». Ще одна причина, через яку війна в Україні все ще триває, на думку Зеленського - повільна євроінтеграція України.

"Якщо війна й може чогось навчити лідерів, яких вона торкнулася, то це того, що чесність у відносинах між союзниками гарантує перемогу. Я чесно відзначив п'ять ключових небезпек – п'ять причин затягування цієї війни та віддалення миру. Маємо зробити все, щоб затягування не було. І справді можемо це зробити. Європа вміє бути рішучою. Я знаю, що ви вмієте цінувати час", - резюмував Володимир Зеленський.

Як повідомлялося раніше, Молдова зібралася вводити санкції проти росії через війну в Україні

 

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті