Зеленський на Ставці доручив підготувати всеохопний план із захисту цивільної інфраструктури

Президент України Володимир Зеленський 22 квітня провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якій дав доручення українським розвідникам зібрати все, що відомо про наміри росіян нищити цивільну інфраструктуру. Про це він повідомив у Телеграм.

Зокрема президент України зазначив, що на Ставці про ситуацію на фронті доповідав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Зазначив, що росіяни мають завдання продемонструвати “перемоги” до 9 травня.

"Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно", - написав Зеленський.

Також однією з тем стало власне виробництво зброї.  

"Доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо контрактів із вітчизняними компаніями. Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави", - йдеться у повідомленні.

Також Зеленський доручив підготувати всеохопний план із захисту цивільної інфраструктури від атак РФ.

"На наступну Ставку дав доручення зібрати все, що відомо нашим розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо", - зазначив він.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що  не вірить у запропонований Макроном формат олімпійського перемир'я

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті