Зеленський на Радбезі ООН звинуватив росію в злочинах проти людства

Президент України Володимир Зеленський назвав сьогоднішні обстріли української інфраструктури злочином проти людяності. Він також закликав членів Ради безпеки ООН ухвалити резолюцію, яка засуджувала б будь-які форми енергетичного терору Російської Федерації, - повідомляє РБК-Україна.

"Чого росія хоче добитися? Коли температури нижче за нуль і мільйони людей не мають електрики, води, продовольства. Це очевидний злочин проти людяності", - зазначив він.

Також, за словами Зеленського, РФ не повинна брати участь у голосуваннях, які стосуються її агресії проти України.

"Терористична держава не може брати участь у жодних голосуваннях з приводу своєї агресії, свого терору, це глухий кут", - сказав президент.

Зеленський також закликав змінити практику, за якої РФ як країна-терорист має право вето на будь-які рішення Ради безпеки, у тому числі щодо її агресії проти України.

Крім того, Зеленський закликав експертів ООН приїхати до України та особисто проінспектувати українські об'єкти критичної інфраструктури, а Радбез ООН – підтримати раніше презентовану ним українську формулу світу.

"Сьогодні за один день прилетіло 70 ракет - ось російська формула терору", - наголосив президент.

Як повідомлялося, у наслідок російських ракетних обстрілів 23 листопада загинули 10 людей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті