Зеленський міг би провести вибори, але українці не хочуть - Associated Press

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий проводити президентські вибори в Україні, однак більшість українців вважають голосування під час повномасштабної війни "небезпечним і безглуздим". Про це голова держави сказав в інтерв’ю Associated Press у четвер у Харкові, - пише УП.

"За його (Зеленського - ред.) словами, війна також унеможливила проведення президентських виборів в Україні, спочатку запланованих на березень згідно з Конституцією. Хоча Зеленський заявив, що готовий провести вибори, більшість українців не готові, вважаючи таке голосування "небезпечним і безглуздим", оскільки навколо них (українців - ред.) вирує війна", - цитує АР президента України.

Крім того, як наголошує AP, виникає питання: як довго сам Зеленський зможе впоратись з тим, щоб бути лідером країни, яка перебуває у стані війни?

За його словами, які наводить видання, Зеленський заявив, що не може уявити, що залишить цю посаду.

"Ви, чесно кажучи, не можете цього зробити. …Це було б дуже несправедливо, неправильно і, безумовно, демотивувало б", - наведена цитат Зеленського.

Нагадаємо, що згідно з Конституцією, чергові парламентські вибори мали відбутись в Україні восени 2023 року, а президентські – у березні 2024 року. Проте законодавство та Конституція України забороняє проводити вибори в умовах воєнного стану.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті