Зеленський міг би провести вибори, але українці не хочуть - Associated Press

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий проводити президентські вибори в Україні, однак більшість українців вважають голосування під час повномасштабної війни "небезпечним і безглуздим". Про це голова держави сказав в інтерв’ю Associated Press у четвер у Харкові, - пише УП.

"За його (Зеленського - ред.) словами, війна також унеможливила проведення президентських виборів в Україні, спочатку запланованих на березень згідно з Конституцією. Хоча Зеленський заявив, що готовий провести вибори, більшість українців не готові, вважаючи таке голосування "небезпечним і безглуздим", оскільки навколо них (українців - ред.) вирує війна", - цитує АР президента України.

Крім того, як наголошує AP, виникає питання: як довго сам Зеленський зможе впоратись з тим, щоб бути лідером країни, яка перебуває у стані війни?

За його словами, які наводить видання, Зеленський заявив, що не може уявити, що залишить цю посаду.

"Ви, чесно кажучи, не можете цього зробити. …Це було б дуже несправедливо, неправильно і, безумовно, демотивувало б", - наведена цитат Зеленського.

Нагадаємо, що згідно з Конституцією, чергові парламентські вибори мали відбутись в Україні восени 2023 року, а президентські – у березні 2024 року. Проте законодавство та Конституція України забороняє проводити вибори в умовах воєнного стану.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті