Зеленський позбавив Коломойського українського громадянства - нардеп Юрчишин

Бізнесмена Ігоря Коломойського позбавлено українського громадянства. Таку заявку зробив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин в інтерв'ю Олені Требушиній на YouTube-каналі "Є питання".

За його словами, представник Офісу президента Олексій Дніпров підтвердив йому факт позбавлення Коломойського українського громадянства.

"Це не перший указ, який позбавляє українських громадян громадянства України за наявності подвійного громадянства. Процедури як такої в принципі не існує, але є чітке положення законодавства, що якщо людина має друге громадянство, то добровільно відмовилась від українського і не може бути громадянином України… Про Коломойського я не питав, мене цікавила дещо інша історія", - розповів Юрчишин. 

Нардеп зізнався, що його цікавила інформація, чи можуть продовжувати бути народними депутатами Вадим Рабінович та Ігор Васильковський.

Як повідомлялося раніше, Володимир Зеленський назвав позбавлення Генадія Корбана українського громадянства законним

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті