Зеленський і Генсек ООН Гутерріш висловилися за продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня

Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловилися за продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня, коли термін попередньої домовленості добігає кінця. Про це Зеленський заявив на брифінгу у Києві 8 березня після зустрічі із Генсеком ООН, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня критично необхідне для всього світу", - заявив Зеленський.

"Я хотів би відзначити надзвичайну важливість продовження Чорноморської зернової ініціативи", - сказав, зі свого боку, Гутерріш.

За словами Зеленського, "також важливо працювати в рамках нашої гуманітарної ініціативи "Зерно з України". 

"У рамках цієї ініціативи нам вдалося залучити понад 200 млн доларів і відправити 140 тис. тонн українського зерна в Європу, Кенію. Ефіопію, Сомалі. Упевнений, що ми зможемо значно посилити ініціативу. Це дасть ще більше гарантій світової продовольчої безпеки", - підкреслив Зеленський. 

Гутерріш зазначив, що Чорноморська зернова ініціатива забезпечила експорт 23 млн тонн зерна. 

"Завдяки цьому вдалося знизити продовольчі ціни у світі. Індекс продовольчих цін ФАО знизився майже на 20%. Експорт українського, російського зерна і добрив необхідні для глобальної продовольчої безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, 8 березня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем у Києві

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті