Зеленський і Генсек ООН Гутерріш висловилися за продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня

Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловилися за продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня, коли термін попередньої домовленості добігає кінця. Про це Зеленський заявив на брифінгу у Києві 8 березня після зустрічі із Генсеком ООН, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня критично необхідне для всього світу", - заявив Зеленський.

"Я хотів би відзначити надзвичайну важливість продовження Чорноморської зернової ініціативи", - сказав, зі свого боку, Гутерріш.

За словами Зеленського, "також важливо працювати в рамках нашої гуманітарної ініціативи "Зерно з України". 

"У рамках цієї ініціативи нам вдалося залучити понад 200 млн доларів і відправити 140 тис. тонн українського зерна в Європу, Кенію. Ефіопію, Сомалі. Упевнений, що ми зможемо значно посилити ініціативу. Це дасть ще більше гарантій світової продовольчої безпеки", - підкреслив Зеленський. 

Гутерріш зазначив, що Чорноморська зернова ініціатива забезпечила експорт 23 млн тонн зерна. 

"Завдяки цьому вдалося знизити продовольчі ціни у світі. Індекс продовольчих цін ФАО знизився майже на 20%. Експорт українського, російського зерна і добрив необхідні для глобальної продовольчої безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, 8 березня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем у Києві

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті