Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії через ситуацію з Саакашвілі

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії, щоб висловити йому рішучий протест через ситуацію з експрезидентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі. Про це він написав у Телеграм 3 липня.

"Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Міхеїла Саакашвілі", - написав Зеленський.

Він зазначив, що Україна неодноразово закликала владу Грузії припинити знущання з Саакашвілі та домовитися про його повернення до України. Різні операції з порятунку також пропонували й партнери в координації з Україною.

Проте сьогодні Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії в України, висловити йому рішучий протест і запропонувати залишити країну впродовж 48 годин для проведення консультацій з Тбілісі.

"Вкотре закликаю грузинську владу передати Україні громадянина України Михеїла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. І закликаю наших партнерів - звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя - це базова європейська цінність", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 3 липня експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі взяв участь у судовому засіданні по відеозв'язку та показав свій тяжкий фізичний стан після лікування

Як повідомлялося, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив у соціальній мережі, що путіну "залишилося всього кілька тижнів". 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті