Зеленський анонсував підписання двосторонніх безпекових угод із США, країною Балтії й двома країнами Північної Європи

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в травні - червні Україна вийде на підписання двосторонніх безпекових угод із США, однією з країн Балтії, а також з країнами Північної Європи, зокрема з Норвегією та Швецією. Про це Зеленський розповів в інтервʼю бразильським журналістам 20 квітня, запис якого він опублікуваву у своєму Телеграм-каналі.

"Що стосується двосторонніх гарантій безпеки - у нас вже їх девʼять. Наразі ми наближаємось до важливого договору зі Сполученими Штатами. Після того, як ми пройдемо Конгрес, а я вважаю, що ми все одно дотиснемо і пройдемо його позитивно, ми прийдемо до цієї потужної угоди зі США. ...Також ми можемо мати потужний результат щодо гарантій безпек у травні-червні. Думаю, що ми вийдемо на підписання не тільки зі США, а також на договори із Північними країнами Європи. Там потужна підтримка. Готуємося до Швеції та Норвегії", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна також наближається до підписання безпекових угод з однією з країн Балтії - її можуть укласти вже у квітні.

Він наголосив, що в кожній із безпекових угод є не тільки військова підтримка: країни домовляються, зокрема, про гуманітарну, фінансову, енергетичну допомогу, а також підтримку у відновленні України.

"Весь цей обʼєм потужної допомоги є в двосторонніх угодах. Яскравий приклад Німеччини. Допомога розміром 7 млрд євро на рік - це дуже серйозна підтримка для України", - сказав Зеленський.

Раніше Естонія анонсувала підписання безпекової угоди з Україною і новий пакет військової допомоги.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті