Здавав позиції військових росіянам: зрадник на Чернігівщині отримав 15 років в'язниці

Мешканця Чернігівської області, який допомагав росіянам і передавав їм інформацію про позиції військових, було засуджено до 15 років в'язниці. Про це 30 травня повідомили представники Офісу генерального прокурора.

"З кінця вересня 2022 року чоловік за гроші підтримував постійний зв'язок із представниками РФ. Він надавав їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, він збирав дані про підрозділи ЗСУ, прикордонників та стратегічно важливі об'єкти для ідентифікації їх на місцевості. Усі ці дані він передавав росіянам за допомогою Telegram.

Суд визнав винним чоловіка в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До набрання вироком суду законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області судитимуть місцеву жительку, яка здавала позиції ЗСУ.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті