Збитки у понад 64 млн грн. Повідомлено про підозру восьми керівникам лісгосподарств Львівщини за незаконні рубки "рідколісся"

Повідомлено про підозру восьми керівникам лісових господарств Львівщини за незаконні рубки «рідколісся» зі збитками у понад 64 млн грн. Про це у Телеграм 4 березня повідомляє Офіс Генпрокурора України.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру восьми учасникам організованої групи за фактом перевищення службових повноважень та незаконної рубки дерев (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України). За даними слідства, перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства організував злочинну групу, до якої увійшли сім керівників державних лісогосподарських підприємств області. Підозрювані замість заліснення земель, зайнятих рідколіссям, видавали лісорубні квитки на проведення рубок рідколісся. При цьому вони достовірно знали, що у нормативно-правових актах, якими регламентовано порядок ведення лісового господарства, не передбачено такого виду рубок, оскільки це категорія земель лісу". - йдеться у повідомленні.

Для прикриття своїх злочинних намірів та надання вигляду легальності вчинюваних дій, перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства організував незаконне внесення рубок рідколісся до матеріалів лісовпорядкування підприємств під час планування їх діяльності на 10 років.

Внаслідок проведення незаконних рубок рідколісся з 2019 по 2022 роки знищено понад 10 тис дерев цінних порід на території пʼяти державних підприємств.

Такими діями підозрювані заподіяли шкоду навколишньому природному середовищу на 64 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів учасникам організованої групи та відсторонення їх від посад.

Досудове розслідування - ГСУ ДБР, оперативний супровід - ТУ ДБР, розташоване у м. Львові.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті