Збитки у понад 64 млн грн. Повідомлено про підозру восьми керівникам лісгосподарств Львівщини за незаконні рубки "рідколісся"

Повідомлено про підозру восьми керівникам лісових господарств Львівщини за незаконні рубки «рідколісся» зі збитками у понад 64 млн грн. Про це у Телеграм 4 березня повідомляє Офіс Генпрокурора України.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру восьми учасникам організованої групи за фактом перевищення службових повноважень та незаконної рубки дерев (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України). За даними слідства, перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства організував злочинну групу, до якої увійшли сім керівників державних лісогосподарських підприємств області. Підозрювані замість заліснення земель, зайнятих рідколіссям, видавали лісорубні квитки на проведення рубок рідколісся. При цьому вони достовірно знали, що у нормативно-правових актах, якими регламентовано порядок ведення лісового господарства, не передбачено такого виду рубок, оскільки це категорія земель лісу". - йдеться у повідомленні.

Для прикриття своїх злочинних намірів та надання вигляду легальності вчинюваних дій, перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства організував незаконне внесення рубок рідколісся до матеріалів лісовпорядкування підприємств під час планування їх діяльності на 10 років.

Внаслідок проведення незаконних рубок рідколісся з 2019 по 2022 роки знищено понад 10 тис дерев цінних порід на території пʼяти державних підприємств.

Такими діями підозрювані заподіяли шкоду навколишньому природному середовищу на 64 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів учасникам організованої групи та відсторонення їх від посад.

Досудове розслідування - ГСУ ДБР, оперативний супровід - ТУ ДБР, розташоване у м. Львові.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті